Huidige activiteiten

Fietstochten rondom het museum
Klik op de naam van de fietstocht om de beschrijving te downloaden.

Watersnoodroute Moerdijk - Deze fietsroute leidt langs zichtbare sporen en monumenten van de Watersnoodramp 1953. Ook gratis af te halen in het museum of bij andere gastheren van Waterpoort.

Bloemendaalse polderroute - Van kakelverse eieren en eigen gebrouwen bier tot eerlijk vlees. Deze route neemt u mee langs streekwinkels in het oosten van Moerdijk en laat u genieten van al het lekkers uit deze regio.

Oude Appelaarse polderroute - Van heerlijk geurende broodjes tot echte boerenkaas. Deze route neemt u mee langs streekwinkels in het midden van Moerdijk en laat u genieten van al het lekkers uit deze regio.

Ruigenhilse polderroute - Van zelfgebakken taart en vers gemalen meel tot echte boerderijfriet. Deze route neemt u mee langs streekwinkels in het westen van Moerdijk en laat u genieten van al het lekkers uit deze regio.

Fietsroute Timberwolf - Treed in het spoor van de de ‘Timberwolf’, de Amerikaanse 104de Infanteriedivisie die in de Tweede Wereldoorlog een groot deel van de Brabantse Westhoek bevrijdde in november 1944.

Fietsroute West Riding - Stap op uw fiets en treed in het spoor van de geallieerde bevrijders van Noordwest-Brabant. De route voert u van Willemstad via Klundert richting Fijnaart en weer terug naar de vestingstad. Onderweg kom u niet alleen bunkers tegen, maar ook legerbegraafplaatsen, herinneringspanelen en vele andere plekken die herinneren aan de woelige oorlogstijd.

Fietsroute 1ste Poolse Divisie - Deze fietsroute is een van de fietsroutes ter herinnering aan de bevrijding van Noordwest-Brabant in november 1944. De 1ste Poolse Pantserdivisie bevrijdde, onder leiding van generaal Maczek, het oostelijke deel van de Brabantse Westhoek.

Kuieren door Klundert
Een historische stadswandeling door Klundert van ongeveer een uur. De wandeling is volledig bewegwijzerd met route- en informatieborden en geschikt voor recreatieve wandelaars en rolstoelgebruikers. U kunt de route verkrijgen in het museum. Of downloaden.

Afgelopen activiteiten

TV-documentaireserie Suikerhoek
Serie over de unieke Brabantse suikerindustrie in West-Brabant. Een zoete serie die dankzij de prachtige beelden op je netvlies blijft plakken. Met suikerbaronnen, historisch materiaal, arbeidsomstandigheden toen en nu en de innovaties van deze eeuw.
Suikerhoek is een tiendelige documentaireserie van Raoul de Zwart, uitgezonden via Omroep Brabant vanaf 1 september tot 3 november 2020. Speelduur 17 min. per aflevering. Zie verder bij Omroep Brabant, bekijk de introductie op YouTube of lees de inleiding van Raoul de Zwart.

Rabo ClubSupport
U heeft ons museum ook dit jaar weer geweldig gesteund met de actie Rabo ClubSupport. Onze hartelijke dank daarvoor. Lees verder...

Expositie Suiker
Van april tot oktober 2019 exposeerden cursisten van Marleen Vinke in het Nationaal Vlasserij- en Suikermuseum in Klundert zo'n 24 werkstukken over het thema Suiker. Lees verder...

Streekproductenmarkt - Kraampjes op het voorterrein. Lees meer...

Opening Watersnoodroute. Lees meer...

Tentoonstelling “Zonder boer geen voer” Lees meer...